Koristan

Prije i poslije: mali ulaz u funkciji

Prije i poslije: mali ulaz u funkciji

Ovaj stan smješten u gradu Toulouseu obnovljen je 2010. godine, ali ulaz i hodnik su ostali takvi kakvi su bili jer su imali prilično složenu konfiguraciju koja nije dopuštala dodavanje prostora za odlaganje stvari. Vlasnici su stoga pozvali Emilie Perruchet, dekoraciju i menadžera agencije Aparté Conseil. Rezultat? Ugodno i funkcionalno mjesto prolaza. Područje: Ulaz 8m² - hodnik 23m² Budžet: 10.000 € sa porezom na obnovu i obnovu ulaza i hodnika

Zvučni tepih umesto parketa


Prije: Stan je star, parket se puno cvilio. Hodnik koji služi za tri spavaće sobe, morali smo pronaći rješenje.
Nakon: Vlasnici su željeli ugraditi zvučni tepih, koji zadržava buku za bolju izolaciju. Hladni ton je u kontrastu sa dijelom crvenog zida koji se zadržavao od ulaza do kraja hodnika.

Napravite garderobu od trompe-l'oeila


Prije: Vlasnici su imali imperativ zahtjev: da imaju obilje skladišta. Zaista su željeli dobrodošli, ali i ergonomski glavni ulaz, kako ne bi vješali odjeću (roditelja i djece) na kaput. Visoki i oblikovani strop nisu olakšali zadatak agenciji Aparté Conseil .
Nakon: Kako bi napunio ovaj veliki ulaz dok je pogled gledao iz perspektive, Emilie Perruchet je osmislila ormar izrađen po mjeri trompe-l'oeil, koji pokriva cijeli zid ulaza.
U unutrašnjosti su skladišni prostori za cipele, velike ladice za školske torbe i dječiji materijal kao i dva ormara za viseće kapute na kukice i / ili vješalice. Da bi se prostor što bolje optimizirao, toalet ide gotovo do vrha plafona (postoji zarez jer je u plafon ugrađena električna energija), gde se može odlagati zimnica, odela, koferi i drugi pribor koji se malo koriste u svakodnevnom životu.

Hodnik, funkcionalniji prolaz


Prije: Postojećem koridoru nedostajala je ličnost. Duga 17 i uska, bilo je prilično hladno. S druge strane, crveni dio zida, boje vrata, podova i okvira trebalo je sačuvati kako ne bi narušili stil življenja.
Nakon: Poteškoća za dekoratora? Učinite hodnik toplijim i manje vitkim za oči dok istovremeno držite plišanu stranu stana. Emilie Perruchet je stoga imala ideju da na zidove postavi vertikalne pruge koje bi slomile visinu i perspektivu.

Osvetlite sobu

Prije: Ulazna lampa nije osvetlila sobu dovoljno i zauzela je prostor, dok su se svjetla uvukla u plafon hodnika bila prilično hladna.
Nakon: Nova čvora su skladnija i omogućuju uređenje i opremanje hodnika, u kontinuitetu s ulazom. Ove suspenzije, potpisane za Carravaggio Light Years, omogućuju vam uštedu prostora i ne gužvati hodnik (koji je širok samo 1,35 m) namještajem. Više informacija o dostignućima Emilie Perruchet na Aparté Conseils.